Maandag 17 januari

Vanaf deze week mag er weer door alle teams getraind worden op de gebruikelijke trainingstijden. Publiek is nog niet toegestaan en ook wedstrijden tegen andere verenigingen mogen nog niet. Voor spelers vanaf 18 jaar geldt dat zij in bezit moeten zijn van een geldige QR-code.

Maandag 29 november

Het KNKV volgt het NOC-NSF in de visie dat sporten belangrijk is voor de gezondheid en moedigen het aan om te blijven sporten. Met deze reden heeft het KNKV besloten dat de wedstrijden door mogen gaan, tot 17.00 uur.

Voor de breedtesport blijft de competitie doorlopen, voor de wedstrijdsport worden de wedstrijden als vriendschappelijk beschouwd.

De trainingen voor de jeugd zijn verplaatst, zie Opstellingen & trainingstijden.

De aangescherpte corona regels schrijven ook voor dat je op locaties waar je een Corona Toegangsbewijs moet laten zien, je ook een mondkapje moet dragen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je binnen komt en wanneer je naar het toilet gaat. Als je zit of de sportvloer betreedt cq. gaat sporten, dan mag het mondkapje af.

Maandag 15 november

Op de persconferentie vrijdag 12 november zijn de corona maatregelen aangescherpt. Helaas geldt dit ook voor de regels rondom sport.
Gelukkig kan de competitie met de nieuwe maatregelen doorgaan! Dit houdt in dat de oefenwedstrijden van deze week kunnen doorgaan. Ook de wedstrijden van de zaalcompetitie, die in de KNKV app en onder het menu-item Competitie staan, zullen worden gespeeld. Bovendien kunnen de trainingen gewoon doorgaan.

De volgende beperkingen gelden bij wedstrijden en trainingen:

• Publiek is niet toegestaan bij de wedstrijden en de trainingen.
  • Alleen de benodige vrijwilligers (zaaldienst, scheidsrechter, coaches) mogen bij de wedstrijden aanwezig zijn. Zij hoeven geen qr-code te laten zien.
  • Ouders die rijden bij jeugd-uit-wedstrijden mogen blijven kijken, maar dit moet beperkt worden tot het minimum.
  • Ouders die rijden bij jeugd-uit-wedstrijden worden gezien als vrijwilligers en hoeven geen QR-code te laten zien.
  • Bij spelers van 18 jaar en ouder zal bij iedere training/wedstrijd de QR-code van de corona pas worden gecheckt. Neem je id mee!
  • Horeca sluit om 20.00 uur, ook de horeca in de sporthal. Op woensdag gaat de kroonkurk niet open.

Dinsdag 9 november

De nieuwe maatregelen raken iedereen vanaf 18 jaar. Bij elke training en elke wedstrijd moet een QR code getoond worden, elke x opnieuw. En daarbij hoort ook het kunnen tonen van een ID-bewijs.

We zijn nog in gesprek met gemeente en de uitbater van de bar hoe dat er precies uit komt te zien, maar er is geen ontkomen aan. We doen dan ook een dringend beroep op jullie medewerking, ongeacht wat je er van vindt of denkt. Mocht je niet kunnen of willen meewerken neem dan z.s.m. contact met ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

We zullen ook een beroep doen op extra inzet van jullie om dit te controleren. We denken aan het versterken van de zaalwacht bij thuiswedstrijden. Een Corona QR-code scanner kan makkelijk worden gedownload op je telefoon en registreert niet wie er gescand is.

Er is een uitzondering zolang je een vrijwilligerstaak hebt als coach of scheids, maar zodra die taak is afgerond geldt het tonen van een QR-code.

Bij uitwedstrijden goed van te voren informeren naar het daar geldende CoronaProtocol, omdat sommige gemeentes die uitzondering niet maken. Sowieso zijn ouders die rijden geen onderdeel van de uitzondering (https://www.knkv.nl/coronatoegangsbewijs-verplicht-in-sporthallen-en-zalen/).
Je kunt het CoronaProtocol van de vereniging vinden in de KNKV app bij de wedstrijddetails van de thuiswedstrijden. Vergeet je niet de app eerst even te updaten? De link naar corona-regels is namelijk alleen zichtbaar vanaf de app-versie 5.3.3.

Klik voor een vergroting

Bij (senioren)trainingen gaan we ervan uit dat de trainer en aanvoerder samen regelen dat er voorafgaand aan elke training wordt gecontroleerd.

Bij trainingen van de jeugd doen wij een beroep op de ouders die blijven kijken om te bespreken wie de ouders controleert zodat de (ook vaak jeugdige) jeugdtrainers zich kunnen concentreren op het geven van trainingen. Als hier bezwaren zijn, dan horen we dat graag.