Home kv Thor
We zijn alweer een aantal weken fijn aan het trainen. We zien dat de spelers erg veel plezier hebben en het leuk vinden weer te kunnen korfballen. We zijn ook erg bij hoe goed het gaat!
De spelers weten inmiddels goed wat er van hen wordt verwacht met betrekking tot de coronamaatregelen. De handen worden voor en na de training gedesinfecteerd, er wordt geen gebruik gemaakt van de kantine, spelers kleden zich thuis om en gaan thuis naar het toilet. Ook wordt er over het algemeen goed 1,5 meter afstand gehouden tot elkaar.
 
Om de trainingen fijner en gemakkelijker, maar wel veilig, te laten verlopen worden de volgende maatregelen aangepast:
De trainingstijden op woensdag worden vanaf 3 juni een half uur vervroegd en zijn hierdoor als volgt:
 • Kangoeroes 18:00 tot 18:45 uur op veld 1
 • F1 18:00 tot 19:00 uur op veld 1
 • E1 en E2 18:20 tot 19:20 uur op veld 2
 • D1 18:40 tot 19:40 uur op veld 2
 • C1 19:15 tot 20:15 uur op veld 1
 • Senioren in overleg met hoofdtrainer

Beste Thor jeugdleden en hun ouders,

Gelukkig mogen we weer gaan trainen. De jeugd van 13 tot met 18 nog met aanpassingen, de jeugd tot en met 12 jaar oud kan eigenlijk vrijuit gaan trainen. De deskundigen geven aan dat het veilig is en dat de spelers in de onderbouw geen rekening hoeven te houden met een afstand tot elkaar van 1,5 meter. Dat maakt vertrouwde trainingen en het spelen van onderlinge wedstrijdjes mogelijk. De afstand tot de trainers moet overigens wel 1,5 meter blijven. Goed om te beseffen dat je nog even niet kunt stoeien en knuffelen met de trainers of zelf je veters moet strikken.

De jeugd van 13 tot en met 18 (dus 19-jarigen mogen helaas niet komen trainen) moet wel 1,5 meter t.o.v. elkaar blijven. We zullen bij deze groep vooral in 2-tallen trainen waarbij een 2-tal met dezelfde bal werkt. Voor en na de trainingen worden de materialen gedesinfecteerd.

De regels waarmee wij denken alles veilig te kunnen laten verlopen:

 • Zoals in heel Nederland geldt, ben je verkouden, benauwd of heb je koorts, dan kom je niet trainen
 • Ook als er iemand in het gezin gezondheidsklachten heeft en koorts, dan kom je niet trainen

De kantine en de kleedkamers moeten dicht blijven. Dat betekent

 • thuis nog even van het toilet gebruik maken,
 • neem een bidon mee om wat te drinken, zorg dat je naam er op staat,
 • kom omgekleed naar het veld
 • bij het veld staan spullen om je handen te desinfecteren, doe dat voor en na de training

Voor en na de training

De jeugd tot en met 12 wordt opgehaald bij het grote hek van SCH. Ouders mogen niet verder mee (uitzonderingen voor kinderen tot 6 zijn mogelijk)

 • je wordt 5 minuten voor aanvang verwacht bij het hek op de parkeerplaats,
 • na de training begeleiden de trainers de kinderen weer naar de parkeerplaats,
 • ook bij het halen, wachten en brengen gelden natuurlijk de regels van 1,5 afstand en alleen in 1 auto met eigen gezinsleden

In de protocollen van de korbalbond zijn eisen gesteld aan veldbezetting, wisselmomenten en materiaalgebruik die leiden tot minder teams die tegelijk kunnen trainen.

Daarom trainen we volgens het volgende schema

Maandag (vanaf 11 mei)

 • C1                                                      18:45 tot 19:45 uur op veld 1
 • B1                                                      19:00 tot 20:00 uur op veld 2
 • A1 en A2 samen (zonder 19 jarigen)     20:15 tot 21:15 uur op veld 1

Woensdag (vanaf 6 mei)

 • De kangoeroes      18:30 tot 19:15 uur op veld 1
 • F1                        18:30 tot 19:30 uur op veld 1
 • E1 en E2               18:50 tot 19:50 uur op veld 2
 • D1                        19:10 tot 20:10 uur op veld 2
 • C1                        19:45 tot 20:45 uur op veld 1

Donderdag (vanaf 7 mei)

 • B1                                                    18:45 tot 19:45 uur op veld 1
 • A1 en A2 samen (zonder 19 jarigen)   19:00  tot 20:00 uur op veld 2

Gedurende alle trainingen zijn er zogenaamde ‘CORONA-coördinatoren’ aanwezig die toezien op veilige trainingen. We kunnen nog wel wat volwassen vrijwilligers gebruiken, graag aanmelden bij Arja van Vliet van de Technische Commissie (TC) (06-45093915). De TC maakt ook een instructie voor alle trainers hoe met de maatregelen om te gaan.

Het lijkt misschien een hoop gedoe, maar het went vast snel! Laten we vooral genieten dat we de jeugd weer mag trainen, nu maar hopen dat de rest snel mag volgen. Als er vragen of suggesties zijn, laat het weten!

Namens het bestuur,

John Naborn

Beste leden, ouders en betrokkenen,

Zoals jullie vast allemaal meegekregen hebben, mag de jeugd van 6-12 jaar en de leeftijdsgroep 13-18 jaar weer  trainen. Hier zitten wel protocollen aan vast die nageleefd moeten worden. Het eerste is het protocol van de KNKV/bond. Deze vindt je in de bijlage. Hierin staat ook dat de vereniging toestemming moet hebben van de gemeente. De gemeente gaat haar medewerking verlenen. Dat  hebben ze al toegezegd, echter moeten we nog even wachten op hun protocol wat dinsdag/woensdag (eind april) rond gestuurd gaat worden.

Op dit moment zijn we achter de schermen druk om dit alles in goede banen te gaan leiden en de juiste wegen te bewandelen van de bond en van de gemeente, zodat er op een veilige manier zo gesport kan gaan worden. Volgend weekend wordt er een mail rondgestuurd met daarin de trainingstijden en trainingsdagen. Deze kunnen dus afwijken van de reguliere trainingstijden/dagen. In de week van 4 mei gaat er weer gestart worden! 

We hopen jullie voldoende geïnformeerd te hebben. Als er vragen zijn, dan horen we het graag.

Met vriendelijke groet,

Bestuur KV Thor

Korfbal is een gemengde teamsport, dat weten we allemaal! Echter is het wel zo dat wij een overschot hebben aan speelsters. Hierdoor zijn sommige teams samengesteld met zes of meer vrouwen/dames. We willen graag iedereen de kans geven om te kunnen korfballen. Daarom roepen wij op om met urgentie op zoek te gaan naar vrienden van het mannelijke soort, familieleden, gestopte oud-leden of spelers die momenteel in de midweekteams spelen, maar het ook prima zou vinden om ingeschreven te worden bij een leuk team dat speelt op de zaterdagen! Interesse? Je kunt je richten tot onze technische commissie (tc@kvthor.nl

Starters en herintreders gezocht

Heb je wel eens nagedacht hoe het is om te korfballen? Ben je benieuwd hoe het is om in plaats van langs de lijn, ín het veld te staan? Of wellicht heb je jarenlang korfbal gespeeld, maar begint het te kriebelen om na een (jarenlange) korfbalstop toch de bal weer op te pakken? Je bent van harte welkom om eens mee te trainen op woensdag om 20.15 uur. Het is fijn dat we weten als je komt, laat dit even weten aan Arja (tc@kvthor.nl).

Martin, de vader van Joran uit de C1, is begonnen met korfballen nadat zijn zoon lid was geworden van THOR. Hij had zelf geen korfbalervaring. Inmiddels korfbalt hij anderhalf jaar bij THOR en speelt hij mee in 2 teams: het tweede en het midweek team.

“Tijdens korfbal wedstrijden van mijn zoon, zag ik dat korfbal een mooie teamsport is. Waar voetbal nog ruw kan zijn, is korfbal dat niet. Terwijl ik aan de kant zat te kijken, begon het te kriebelen bij me. Ik dacht dit is leuk, dat kan ik vast ook wel. De eerste training vond ik echt super spannend, want ik kwam toch als buitenstaander binnen, omdat ik niet bekend was met de sport (zoals velen dat waren van hun jonge kinderjaren). Echter was mijn spanning onterecht, de mensen waar ik mee trainde waren erg vriendelijk en gaven met een warm welkom. Door de support die ik krijg van alle leden (tijdens de trainingen, of tijdens de wedstrijden) heb ik het idee dat ik langzaam steeds beter wordt in de sport. Ik merk ook dat ik nu af en toe ook weet te scoren in een wedstrijd, wat een enorme gave adrenaline boost is.”, aldus Martin.

Wat een bijzondere tijd. Juist op dit soort momenten zou ik het liefst alle THOR-leden eens goed in de ogen kijken om te kunnen zien hoe het met iedereen gaat. Een lekker lange dag langs de lijn, zien met hoeveel enthousiasme er wordt gespeeld, wordt begeleid, wordt gefloten (al hoewel dat nog wel wat enthousiaster kan soms…) In plaats daarvan is er juist afstand en stilte gekomen en dat in een periode dat er juist veel te doen zou moeten zijn in en om ons eigen clubhuis aan de Bijleveld.

Gelukkig voor onze jeugd kondigde premier Rutte enige verlichting aan, kinderen tot 12 jaar mogen weer gaan sporten en van 12 t/m 18 ook als dat op 1,5 meter kan. Zowel de Korfbalbond als de gemeente zullen ons nog adviezen en richtlijnen geven hoe hier mee om te gaan, maar het is fijn te weten dat er door sommigen in ieder geval weer bij THOR kan worden gesport. Jullie horen daar snel meer over. Ook als we meer weten over het THOR-kamp, andere activiteiten (waar we ons nu over beraden) en de seizoensafsluiting zullen we jullie informeren.

Alle verenigingsactiviteiten zijn t/m eind april stopgezet, dus geen wedstrijden en ook geen trainingen. Ook de klusavond van 27 maart en het jeugdfeest van 1 april zullen helaas niet door gaan.
Deze maatregel volgt op de additionele maatregelen, die het kabinet 15 maart afkondigde in verband met het coronavirus en diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen.
Mochten er nog vragen zijn rondom de maatregelen die THOR treft met betrekking tot dit virus, neem dan contact op met het bestuur. We hopen dat we elkaar na 6 april weer kunnen ontmoeten.

Voor alle meest actuele informatie houd www.kvthor.nl in de gaten.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van kv THOR

Zaterdag 15 februari stond de thuiswedstrijd tegen Korbis F2 op het programma. Ondanks dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, begon THOR positief aan de wedstrijd. Milan was afwezig, maar gelukkig waren Seth, Tim en Simon aanwezig op de F1 te versterken.

Korbis startte scherp en binnen 10 minuten kwam Seth als superspeler binnen de lijnen. Door goed verdedigend werk van Bienne, Ivan, Ezra en Mette, kon Seth een aantal keer goed schieten. Helaas bleef een doelpunt nog uit.

Tim en Simon maakten hun korfbaldebuut, wat zij erg goed deden! Tim gooide erg mooi over en Simon liep steeds goed vrij. Naast veel doelpunten van Korbis, kwam THOR in de laatste 10 minuten ook tot scoren. Mette maakte een mooi doelpunt en Ezra schoode er zelfs 2! Dit maakte de eindstand 3-18.

De komende weken gaan we vakantie vieren, de volgende wedstrijd staat gepland op 7 maart om 9.00 in Vleuten.

Het beloofde een spannende en vooral leuke wedstrijd te worden. Beide teams hadden tot nu toe nog geen punten weten te pakken.
THOR begon voortvarend. In de eerste 10 minuten wisten Ivan en Mette te scoren, waardoor we op 2-0 voorsprong kwamen. Ezra kwam erin voor Mette. Alle spelers kregen kansen en ook Bienne deed een goede poging. Uiteindelijk wist Ivan een doelpunt te maken, waardoor we op 3-0 voorsprong kwamen. Viko bracht een superspeler in het veld. 
Na rust kwam Mette erin voor Bienne en wist THOR vaak de korf te raken. Milan maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen! Ook na de laatste wissel, Bienne erin, Milan eruit, ging het scoren door en wist ook Ezra de korf te raken. Door mooie doelpunten van Ivan(6), Mette(5), Ezra(3) en Milan(1) en goed verdedigend werk werd de eindstand 15-0!
Coach Toscha was erg trots en er werd een klein feestje gevierd in de Kroonkurk vanwege dit mooie resultaat.

8 februari zijn jullie om 10.00 uur van harte welkom in de Kroon om THOR F1 naar een volgende overwinning te juichen!
Afgelopen zaterdag vertrokken we vol goede moed en enthousiasme naar Houten voor onze wedstrijd tegen Victum F1. Eerst hebben we nog even goed geoefend met inschieten. Om 09.00 uur begon de wedstrijd!
Al heel snel kwam THOR F1 op achterstand, maar daar lieten we ons niet door kisten en bleven enthousiast en gemotiveerd aanvallen en verdedigen. Maar dat mocht helaas niet baten, want Victum was echt sterk. Al snel stonden we 3-0 achter, maar gelukkig hadden we een Superspeler bij ons, die ons kon komen versterken. Nadat Victum uitgelopen was tot 5-0, scoorde Jozua voor THOR het eerste doelpunt. Gelukkig… de 0 was weg! Victum scoorde snel de 6-1, maar gelukkig was het daarna weer de beurt aan THOR om de 6-2 te maken. Ivan en Milan verdedigden goed en probeerden de bal te veroveren, hetgeen soms echt goed lukte 🙂.
De Ouders op de tribune moedigden ons aan met vol enthousiasme, hetgeen als resultaat had dat we nog 3x wisten te scoren. Mette scoorde een punt en Ezra scoorde 2 punten. Helaas scoorde Victum ook nog, waardoor de eindstand 8-5 is geworden!
As. Zaterdag, 25 Januari is onze volgende wedstrijd thuis, komt u/jij ons dan weer aanmoedigen?!

Het jaar 2020 gaat bijna van start en dat willen wij natuurlijk met jullie vieren. Daarom nodigen wij alle kinderen van THOR en vriendjes/vriendinnetjes uit op: 10 januari 2020 vanaf 18:00 uur.
Om lekker met elkaar te eten en te dansen met een echte DJ. Iedereen die komt mag een lekker hapje maken voor het zelfgemaakte buffet. Kom jij ook? Geef je dan op vóór woensdag 8 januari 2020 en trek je mooiste kleren uit de kast. Het duurt tot 20:00 uur.

Na de activiteit is er een nieuwjaarsborrel waar alle papa’s en mama’s ook mogen komen om gezellig een drankje te drinken om het nieuwe jaar te vieren.
Nieuwjaarsborrel en evt. dansje voor alle overige leden en betrokkenen. Vrijdag 10 januari 2020 vanaf 20:00 uur in de THORkantine proosten we op het nieuwe jaar!

Voor de wedstrijd tegen Korbis zijn we zaterdag 7 december afgereisd naar Waddinxveen. Na inschieten en warm lopen begon de F1 aan de wedstrijd.
Er werd direct goed verdedigd door THOR F1 en Ivan wist dan ook het eerste punt te maken. Helaas wist Korbis binnen 1 minuut de gelijkmaker te maken ?.
Verdedigend werd er door de F1 goed gespeeld, Mette, Ivan, Milan en Ezra hebben heel wat meters over het veld gerend om de tegenstanders van de korf weg te houden. Helaas wist Korbis een flink aantal keer te scoren. Maar gelukkig was daar Mette, die nog een punt scoorde. De andere F1 spelers probeerden de bal weg te halen van hun tegenstanders en ook van ver te scoren, helaas zonder resultaat.
Korbis heeft uiteindelijk gewonnen met 20 - 2. Maar we zien wel een mooie ontwikkeling bij de spelers van de F1 en verdedigend is er goed gespeeld!

Aanstaande zaterdag, 21 December, is er een thuiswedstrijd om 1 uur. Komt u ons aanmoedigen?!


realisatie: oscreative webdesign