Home kv Thor

Nieuws

Sponsorkliks

Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk
 
Wijziging lidmaatschap opzeggen!!
Per direct is er een wijziging in de opzegdatum voor het nieuwe seizoen dat start in september. Eerst was dit 30 juni 2019 en per dit seizoen gaat dit 30 april 2019 worden.
Waarom? De Technische commissie moet in mei het aantal teams doorgeven aan de bond voor het seizoen 2019-2020. Zodoende kunnen we nu beter vooraf inventariseren. Uiteraard wordt de teamsamenstelling ook eerder naar buiten gebracht.
De Ledenvergadering heeft hiervoor goedkeuring gegeven tijdens de Algemene Ledenvergadering van november 2018.
 
Verder:
Save the date: vrijdag 17 mei 2019, dan verwachten we iedereen voor de verkoop van de stroopwafelactie.
Save the date: zaterdag 6 juli 2019, seizoensafsluiting!
Zet deze data in je agenda en zorg dat je er bij bent! Extra info over de stroopwafelactie en seizoensafsluiting volgen uiteraard!
 
En:
Wil jij een rieten korf in je tuin? Pupillen- of seniorenpaal? Dan kun je er 1 kopen via Judith. Voor slechts €25,00 heb je een voetstuk (voor gras), paal en mand. Dan kun je elke dag korfballensmiley
Bij interesse even een mailtje naar secretariaat@kvthor.nl
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Zaterdag 16 maart, het was een goede dag voor THOR 1 uit Harmelen. Na ruim een half uur rijden naar Bussum, speelde het eerste team gesponsord door ‘Het Wapen van Harmelen’ tegen DOC 1 die op dat moment op de zesde plaats in de competitie stond. Wetende dat het kampioenschap aan THOR voorbijgegaan is na afgelopen zaterdag en een aantal spelers nog niet helemaal was bijgekomen van carnaval, bereidde het team zich toch met goede moed voor op de wedstrijd. Ook was de harde kern THOR supporters meegereden naar Bussum.
Simpel en duidelijk spelen, naar de goede kansen zoeken en niet corrigeren als dat te laat is, is kort samengevat hetgeen wat de coach van THOR 1, Jasper van Peursem, meegaf aan het team.

Eindelijk is het dan 16 maart, de dag waarop de F1 kampioen kan worden. Met 6 punten voorsprong op de nummer 2 kon het feest eigenlijk al niet meer stuk.
De jongens en meiden van F1 waren súper gemotiveerd om waardig kampioen te worden door vandaag te winnen van het altijd sterke KVA uit Amstelveen. Onder toezicht oog van de succescoaches Janne en Jochem deden de aanstaande kampioenen nerveus en fanatiek hun warming up. De tribune vulde zich met supporters jong en oud. De coaches hadden een tactische beginopstelling gemaakt met onze sterspelers Robin, Jozua, Evi en als debutant Biennedelavie!
 
Klik op de foto voor een vergroting

Wij, korfbalvereniging THOR uit Harmelen, zijn voor het seizoen 2019/2020 op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor ons eerste team.
Ben jij op zoek naar een leuke vereniging vol met enthousiaste spelers die je graag nog wat bij zou willen leren? Dan is dit je kans. Uiteraard staan wij ook open voor trainers die nog in opleiding zijn.
Ons eerste team speelt op het veld 3e klasse en in de zaal 4e klasse.
 
Wat verwachten wij van jou:
• Eén tot twee keer per week een training geven.
• Zaterdag het eerste team coachen.
• Wedstrijdbesprekingen houden met het team.
 
Wij bieden:
• Een jonge enthousiaste selectie waar zeker nog groei in zit. 
• Een goede organisatie.
• Een gezellige vereniging.
 
Ben jij enthousiast geworden en heb je interesse? Stuur dan korte motivatie naar tc@kvthor.nl
Manon Gerritsen, Technische Commissie THOR

Ook dit jaar doet kv THOR weer mee met NL doet. Ondanks dat we nog volop in de competitie zitten, gaan we toch een beginnetje maken en doen we mee met de landelijke actie. De landelijke acte vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 maart. In en om de kantine gaan we van 09.30-12.30 uur aan de slag. Dit zal niet de enige klus dag worden dit voorjaar, aangezien er van alles op de planning staat om de kantine te verbouwen. De wens voor een nieuw plafond is er al een tijdje en gaat nu uitbesteed worden. Daarnaast zal er van alles binnen, maar ook de buitenkant nog geverfd moet gaan worden. Deze verfwerkzaamheden kunnen we natuurlijk zelf. Vele handen maken licht werk, dus stroop de mouwen op voor een mooiere kantine. Houd de site goed in de gaten wanneer de volgende klus dag(en) zijn.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

De KNKV Wedstrijdzaken App
Voor spelers, trainers, ouders en scheidsrechters is de KNKV Wedstrijdzaken App een must. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met Sportlink, het programma waar de leden- en wedstrijdadministratie is ondergebracht.
De volledige afhandeling van wedstrijden vindt plaats in de app via het Mobiele Digitale Wedstrijdformulier, en daarom gebruiken coaches en scheidsrechters het al enige tijd.
Maar ook voor spelers en ouders van spelers is de app handig, omdat het een actueel overzicht van de te spelen wedstrijden geeft. De locaties (en daarmee de routeinformatie) van alle verenigingen is erin opgenomen en wedstrijdwijzigingen komen van zelf voorbij (mits ze natuurlijk via Sportlink lopen). 
 
Ook voor ouders
Ook ouders kunnen gebruik maken van de app. Voor alle jeugdleden jonger dan 16 jaar is het e-mailadres van (een van de) ouders geregistreerd, eventueel naast het persoonlijke e-mailadres van het jeugdlid (het primaire e-mailadres). Ouders kunnen een account aanmaken met hun e-mailadres. Meer informatie over het ouder-account kun je vinden op de supportpagina van Sportlink.
 
Hoe kom je aan de app?
Je kunt de app downloaden in de app store, en bij registratie meld je je aan met het e-mailadres waarop je in Sportlink (ledenadministratie) bent geregistreerd. Voor jonge trainers/spelers zal nog wel eens gelden dat alleen het mailadres van de ouders bekend is. Geef het nieuwe e-mailadres door aan Petra Catsburg (ledenadministratie@kvthor.nl), en zodra het e-mailadres is gewijzigd in Sportlink, kun je met de app aan de slag. 
 
De support is volledig in handen van Sportlink.
 
Zaterdag 9 februari moest THOR A1 aantreden tegen ESDO A1 in de thuishaven. 
De spelers en coaches wisten dat het een moeilijke opgave zou worden om deze wedstrijd te winnen.
Helaas waren er een aantal basisspelers geblesseerd, afwezig of ziek. Waardoor we niet op volle sterkte konden starten. Gelukkig waren onze redders in nood: Janne en Hannah wel aanwezig om het team te versterken. 
De wedstrijd begon en direct zagen we dat THOR A1 het moeilijk zou krijgen. Pasingen kwamen niet aan, doordat ESDO goed in de ballijn verdedigden. Al vrij snel kwam THOR A1 op een 0-4 achterstand. Na een paar tips en aanwijzingen van de coaches, wist THOR de bal wat langer in bezit te houden en begon THOR ook te scoren. Lisa, spelende als heer, maakte de eerste kans voor THOR gevolgd door twee schoten van Tess en Jochem. ESDO voelde THOR weer in op hun hielen zitten en scoorde vrij snel weer. THOR A1 ging met een achterstand van 4-8 de rust in.
In de rust werd verteld dat THOR A1 zich goed herpakte. Helaas was Wout ziek aan de wedstrijd begonnen en kon echt niet meer. We moesten, wegens gebrek aan reserves, met zeven man verder. 
De tweede helft begon en helaas vielen de eerste vijf doelpunten bij ESDO door de korf.
Ondanks de tegendoelpunten had ESDO het best moeilijk tegen drie personen spelen in een vak. De dames konden met gemak onder druk schieten, helaas kwamen daar geen doelpunten ukt. Jochem ving in dat vak een hoop ballen af en wist zelfs nog zijn trucje onder de korf uit te voeren en na drie keer scheepsrecht scoorde hij hem eindelijk! 
De tweede helft heeft THOR A1 goed gespeeld, maar helaas te weinig doelpunten om de wedstrijd te doen winnen. De eindstand was 7-15.
9 maart heeft THOR A1 om 12:45 uur thuis zijn volgende wedstrijd tegen SDO A2 uit Kamerik. In die tussentijd zal de A1 hard trainen om nog beter te worden!
Doelpunten: Tess (3), Jochem (2), Jannika (1) en Lisa (1).
 
Zaterdag 2 februari ’19 speelde THOR A1 alweer hun 2e uitwedstrijd van het nieuwe jaar. De A1 speelde tegen de nummer 6, OVVO A3. De vorige keer dat de A1 tegen hen moest spelen, wonnen ze ruim 22-10, dus erg gespannen waren ze niet. Voor de wedstrijd bleek het dat we een Spaanse scheidsrechter hadden, waardoor zij alles in het Engels met de teams moest communiceren. 
Toen om 12.15 de wedstrijd begon , werd gelijk de eerste aanval van THOR benut door Lisa, die een mooi schot scoorde. Helaas veroorzaakte het verdedigingsvak die aanval daarna een strafworp voor OVVO, waardoor het 1-1 werd. Na 2 tegendoelpunten en doelpunten van Jannika en Lisa stond het weer 3-3. Vanaf dit moment begon THOR een beetje uit te lopen tot 3-10. OVVO scoorde echter nog 2 tegendoelpunt, waardoor THOR A1 met een 5-10 de rust inging.

THOR F1 ging snel en enthousiast van start en al snel was het 1-0, door een mooi doelpunt van Robin. Daarna volgden de doelpunten zich snel op, al waren er wel een hoop doelpogingen voor nodig. Alle spelers van THOR F1 zaten goed in de wedstrijd en waren heel fanatiek. Ook de ouders aan de kant waren heel fanatiek in het aanmoedigen van hun kinderen.
Er werden de nodige meters gerend om bij de bal te komen, ook werd er overgespeeld door het team. Janne, de coach, bleef haar team aanmoedigen om de score op te drijven.
Het was weer een boeiende wedstrijd! De doelpunten deze wedstrijd zijn gemaakt door: Robin, David, Evi en Megan.
De uitslag was: 13-2.
Op naar de volgende wedstrijd! Als het zo doorgaat, is de kans groot dat we in de volgende wedstrijd (in Maart) kampioen kunnen worden! Komt u / jij weer aanmoedigen?
 

We zijn al weer even onderweg in de zaal. Het vlaggenschip van THOR staat er goed voor. Ook andere teams van THOR zijn nog volop in de strijd voor het kampioenschap. Vaak verschijnen hiervan leuke verslagen op de facebookpagina en website van THOR.  

Als bestuur zijn we druk bezig in en om de kantine. We zijn bezig met een scorebord, de nieuwe kunstgrasvelden, NL-doet-ag om zo weer verfmaterialen te krijgen en een mobiele pin. Een vernieuwd plafond en nieuw meubilair staan ook nog op de planning, maar we kunnen niet alles tegelijk uit voeren.
Verder zijn is het geweldig om te kunnen melden dat Manon haar intrede heeft gedaan bij de TC,  Arja de zaalhuur gaat doen en opper Kangaroo wordt. Gert-Jan vond het zo leuk om roulerend lid te zijn in de kascommissie, dat hij zich volgend jaar ook heeft aangemeld. Lida wordt de vervanger van Cornelis (Cornelis dank voor alle jaren) als vast lid van de commissie samen met Wim. 

We zijn erg blij dat er weer grote animo is voor het THORkamp. Als je nog mee wilt, moet je heel snel zijn (voordat je te laat bent)!

De TC gaat 15 februari een avond organiseren voor alle trainers en andere geïnteresseerden over waar je op moet letten als je verschillende jeugdteams traint. Houd de site goed in de gaten! Hier komen ook de data op van NL-doet actie (we willen toch allemaal weer een frisse start op het veld), stroopwafelactie, en nog veel meer leuke activiteiten. 

Vergeet verder niet dat wekelijks op maandag de papiercontainer aan de Uitweg staat. De opbrengst hiervan is voor THOR. 

Het bestuur

Zaterdag 26 januari had THOR 1, gesponsord door “Het Wapen van Harmelen”, een thuiswedstrijd tegen Amsterdam 1. Amsterdam had tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen en 3 verloren, en leek van te voren een tegenstander waarvan het 1e van THOR zou gaan winnen.
Van te voren had de coach, Jasper van Peursem, aangegeven dat de scheidsrechter van het fysieke spelletje houdt en daar dus niet snel voor zou gaan fluiten. 
Vanaf de eerste minuut bleek al dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden want na de eerste minuut stond er al een stand van 2-1 op het scorebord. Het ging gelijk op en de teams gingen de rust in met 13-10. Een eerste helft met veel doelpunten, een leuke helft om naar te kijken en met beslissingen van de scheidsrechter die soms nogal als bijzonder werden gezien.
De tweede helft begon voor THOR 1 slecht, met 3 tegendoelpunten wat een gelijke stand betekende. Vanaf dat moment bleef het steeds gelijk. Met nog 20 minuten op de klok stond er een score van 15-15 op het scorebord en op dat moment wist Amsterdam hun eerste voorsprong te pakken. THOR 1 kwam niet makkelijk meer tot score en het duurde daarom ook 16 minuten totdat zij weer tot scoren kwamen. Uiteindelijk maakte Matthias, met nog 2 minuten te spelen, de gelijkmaker en dit was ook gelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand was 17-17 en dit voelde bij THOR 1 toch echt wel als een verlies. THOR 1 heeft in de eerste helft een goede wedstrijd gespeeld met veel doelpunten en in de tweede helft gewoon te weinig gescoord om de winst weten te pakken. Een wedstrijd die door iedereen als erg spannend werd ervaren.
Zaterdag 2 februari speelt THOR 1 weer een uitwedstrijd, deze keer tegen Fluks 1 in Noordwijk. Een wedstrijd waarbij de punten mee naar huis genomen moeten worden. 
En oja WIJ BLIJVEN HIER!!!!
Doelpunten: Matthias (6), Dylan (3), Fleur (3), Damian (2), Lars (1), Linde (1), Lieke (1)
 

Agenda

Stroopwafelactie
vr mei 17

Zaaldienst

Taken Zaaldienst

Zaterdag 30 maart 2019

18:00 - 20:00 : Joyce van Steenpaal

Uitslagen

THOR 1 - Vlug&Vaardig 1 11 - 17
THOR 2 - Antilopen 5 19 - 13
THOR 3 - Vlug&Vaardig 2 14 - 12
THOR MW1 - Sp.West MW1 16 - 7
THOR A1 - Fortissimo A3 23 - 3
THOR A2 - Tiel'72 A3 11 - 15
Woudenberg E3 - THOR E2 10 - 4
Tempo F3 - THOR F1 15 - 15

realisatie: oscreative webdesign