Op misschien wel de laatste nazomerdag van het jaar mocht het publiek komen kijken naar THOR 1 – DOC 1. Vorige week werd er helaas niet gewonnen van Huizen, maar vol goede moed werd er gekeken naar de wedstrijd tegen de Bussumse gasten.

We mochten Simone van der Sluijs terug verwelkomen in de basis na wat blessure leed, zij werd in haar vak bijgestaan door Sylvana van Schaik, Mark van Dorssen en Danny Looman. Aan de andere kant maakte Damaris Kuiken (C), Linde Komduur, Benjamin Gerritsen en Matthias Kuiken het team compleet dat werd aangestuurd door trainer/coach Jasper van Peursem.

Een moeizame eerste helft werd getekend door het antikorfballende achterverdedigen van DOC. Dit ging gepaard met een aantal poging van de Harmelense equipe om kleine foutjes te herstellen welke genadeloos werden afgestraft door de scheidsrechter. Dat genadeloos afstraffen van kleine foutjes was in het soort doelpunten goed terug te zien, van de in totaal 12 doelpunten voor de rust kwamen er maar liefst 6 vanaf de strafworpstip. Hierbij zijn de 2 gemiste strafworpen van DOC nog niet meegerekend. Dit alles resulteerde in een 7-5 ruststand waarbij de gasten slechts 1 velddoelpunt wisten te maken.

De nodige aanwijzingen om het spel op sommige plaatsen aan te passen werd in de rust gegeven en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Dan mogen we het best wel hebben over een hele goede tweede helft, het eigen spel werd aanvallend weer gespeeld wat in de scores goed terug te zien was. Een inval beurt voor Lieke Looman en Dylan Burggraaff waren op zijn plaats en de overwinning werd binnen gesleept. Van een 7-5 ruststand, naar 11-5 tot uiteindelijk 18-9 maakte de winst meer dan verdiend. Een tevreden ploeg en coach die volgende week af gaan reizen naar Zeewolde om daar de punten bij Wolderwijd 1 weg te houden.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Mark (5), Damaris (4), Danny (3), Linde (3), Sylvana (2) en Benjamin (1).

Wist je dat:

- Benjamin niet de oudste in het veld was vandaag en dat eigenlijk in dit basis team ook niet eens is. (Ook zo benieuwd wie dit dan wel is? In het volgende verslag zal het zeker benoemd worden)
- Demi gecharmeerd was van de scheidsrechter en dit in haar eigen woorden van “zou ik doen” omschreef.
- Matthias volgens een dame van DOC een echte pannenkoek is.
- Zijn reactie origineel genoeg was dat zij dan wel een vies schimmelkaasje was.
- Jack in de rust gezellig met mama naar de bespreking kwam luisteren.
- De bezorging van het gezamenlijke eten aan het einde van de dag voor de 2e keer fout is gegaan.
- Vooral broodjes kroket hierin moeilijk schijnen te zijn.
- Linde, Sylvana, Mark en Danny tot nu toe elke wedstrijd minimaal 1 doelpunt maakte.
- THOR 1 momenteel op een gedeelde 2e plek staat met DKV (IJ) en alleen Huizen boven zich heeft.
- Danny de nieuwe topscoorder is van THOR 1.

Zaterdag 15 december 2018

13:00 - 15:00 : Demi de Jong