Afgelegen in de polders, verstopt achter de hockey en voetbal vereniging was de tegenstander van afgelopen zaterdag te vinden. K.V. Wolderwijd, de ploeg die 14 doelpunten maakt als ze thuis spelen (14-17 en 14-19) en 21 doelpunten maken als ze uit spelen (14-21 en 23-21). Zet dat weg tegen de uit 11.5 en thuis 19.5 doelpunten van THOR en je kunt op papier toch nog best een interessante wedstrijd krijgen.

In de aanval begonnen deze week, Benjamin Gerritsen, Matthias Kuiken, Damaris Kuiken(C) en Linde Komduur. Verdedigend starten Mark van Dorssen, Danny Looman, Simone van der Sluijs en Sylvana van Schaik. Met op de bank Marc Veldhuizen en Cathelijne van Ravenswaaij, het meegereisde publiek en trainer/coach Jasper van Peursem.

Dat het op papier een interessante wedstrijd kon worden was veel te opportunistisch gedacht, het werd eerder een interessante wedstrijd voor het doelsaldo. Na een snelle 0-1 voorsprong, mocht een gemiste strafworp het scoringspercentage niet drukken. Na 15 minuten stond er al een sterke 1-8 op het scorebord, was er mooi afwisselend spel te zien en walste de Harmelense equipe door tot een 3-17 ruststand. Lekker vrij gaan spelen, opzoek gaan naar mooie kansen en vooral ook even genieten van de flow was het belangrijkste voor de 2e helft waarin we gingen proberen iets meer van het nieuwe spel te spelen.

Op het scorebord was er niet meteen een goede weergaven van de nieuwe kansen die werden gecreëerd maar de gemaakte pogingen waren meer dan de moeite waard. Daarna kwam toch de omschakeling terug en liep de scoremachine weer op volle toeren. Via 4-18 en 5-23 werd er door de scheidsrechter afgefloten bij een stand van 6-29. De volgende wedstrijd is wederom uit, dan wordt de wedstrijd gespeeld in IJmuiden tegen het geduchte DKV.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Benjamin (7), Mark (6), Simone (5), Matthias (3), Damaris (3), Danny (3), Linde (1) en Cathelijne (1).

Wist je dat:

- We natuurlijk even terug moesten komen op wie nou de oudste speler is, dat is toch eigenlijk wel met een flink verschil Mark van Dorssen welke een dag na deze wedstrijd 33 jaren jong werd. GEFELICITEERD!
- De vriend van Corinda, dokter Bas, even oud is als de oudste speler van THOR 1, Mark van Dorssen. Ook GEFELICITEERD!
- Marc Veldhuizen wordt bedankt voor zijn bewezen diensten om “misbruikt” te worden om Matthias en Mark van vak te wisselen.
- Het toch fijn was dat we een reserve dame en heer mee hadden, gezien Sylvana met nog 15 minuten te gaan echt wel gewisseld moest worden.
- Er, ondanks dat er mee wordt geschreven, toch nog discussie is of er nou 1 of 2 strafworpen zijn gescoord.
- Danny aan het einde van de wedstrijd, met nog 5 seconden te gaan, niet een “hoekje” wilde proberen te scoren.
- We een nieuwe topscoorder hebben, het de oudste speler van het team is, Mark van Dorssen.

Zaterdag 15 december 2018

13:00 - 15:00 : Demi de Jong