Zaterdag 24 november speelde THOR 1, gesponsord door ‘Het Wapen van Harmelen’, de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. THOR 1 mocht aantreden tegen Fluks 1 uit het pittoreske dorpje Noordwijk. De thuis spelende ploeg begon de wedstrijd met een kleine wijziging. Dylan Burggraaff was dit weekend verhinderd en daardoor kwam Mark zijn plek invullen.

THOR 1 speelde een wereldse eerste helft als het ging om het creëren van kansen. Echter, moest het publiek toch veel te lang wachten op het eerste thuisdoelpunt. Lieke Looman vond het na 20 minuten en een 2-0 achterstand wel eens tijd worden om het eerste doelpunt te maken. Waar het Damian van der Neut was die de eerste gelijke stand op het scorebord wist te schieten. Dit was dan ook gelijk het signaal aan de rest van het team om zo snel mogelijk de voorsprong te pakken en die uit te bouwen. Na een vak wissel waren het Lars Catsburg en Mark die ervoor zorgde dat we met een zeer matige 5-3 voorsprong de kleedkamers in gingen.

In de rust werd benadrukt door te trainer dat het spel en de kansen die we creëerde prima waren en als we gewoon zo door zouden spelen, de kansen er vanzelf wel in zouden gaan.

Vol vertrouwen begon THOR aan de 2e helft. Fluks wist na rust snel de 5-4 te scoren waarna THOR moest laten zien dat ze wel kansen konden afmaken. Al snel wist THOR de iets wat krappe voorsprong om te zetten in een zeer comfortabele voorsprong van 11-4 mede dankzij 2 goede schoten van Linde Komduur. Fluks deed nog een laatste wanhoop poging om THOR niet helemaal uit het zicht te verliezen en noteerde nog de cijfers 12-6 op het scorebord. Waarna Mark nog even liet zien dat zijn doelpunten nog niet op waren, scoorde hij 2 mooie goals en stond het 14-6. Damaris Kuiken mocht ook nog in het veld komen en werd gewisseld met de goed spelende Fleur van de Bosch. Gelijk liet Damaris Kuiken merken dat ook zij op het score lijstje van de coach wilde komen staan door een prachtig afstandsschot door de geel gekleurde korf te schieten. Daarna liet Lars Catsburg in een mooie combinatie met Mark de eindstand 18-6 vastleggen.

Na de vooral goed gespeelde 2e helft en het feit dat alle 9 spelers wisten te scoren vandaag gaan we met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet. 1 december mag THOR 1 om 15.45 in de media stad van Nederland aantreden tegen De Corvers 1. Dit was onze eerste en laatste thuiswedstrijd in de zaal van 2018. Alle support is ook welkom bij de komende uitwedstrijden!

Doelpunten: Mark 3, Lars 3, Matthias 3, Damian 2, Linde 2, Lieke 2, Fleur 1, Sylvana 1, Damaris 1.

Schoolkorfbaltoernooi
za juni 22 @10:00 - 12:30