Eindelijk is het dan 16 maart, de dag waarop de F1 kampioen kan worden. Met 6 punten voorsprong op de nummer 2 kon het feest eigenlijk al niet meer stuk.
De jongens en meiden van F1 waren súper gemotiveerd om waardig kampioen te worden door vandaag te winnen van het altijd sterke KVA uit Amstelveen. Onder toezicht oog van de succescoaches Janne en Jochem deden de aanstaande kampioenen nerveus en fanatiek hun warming up. De tribune vulde zich met supporters jong en oud. De coaches hadden een tactische beginopstelling gemaakt met onze sterspelers Robin, Jozua, Evi en als debutant Biennedelavie!

Klik op de foto voor een vergroting
THOR nam direct het initiatief en binnen enkele minuten stond de 1-0 op het scorebord. Evi scoorde na een vlot lopende aanval en niet veel later was ze nogmaals trefzeker met een fraai afstandsschot. Er volgende de nodige kansen en het was Jozua die de 3-0 op het scorebord liet aantekenen. Wat een weelde voor de 2j’s! Aan het einde van het eerste kwart kantelde de wedstrijd en ondanks het goede verdedigen wist KVA te scoren. Na een aantal tactische wissels wist Mees, koud in het veld, de bal op schitterende wijze door de korf te gooien, 4-1.  KVA gaf zich nog niet gewonnen en bracht de spanning terug in de wedstrijd door twee keer te score. Het was Megan die op aangeven van Fenna koelbloedig de 5-2 ruststand liet aantekenen.

Na rust liet THOR merken dat zij de terechte kampioen zijn en onder aanvoering van onze ervaren speelster Mette werd de wedstrijd vervolgd met goed lopende aanvallen. David scoorde met een fraai afstandsschot de 6-2. KVA gaf zich wederom nog niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd met 3 treffers. Het was Evi die de deur op slot deed en de eindstand van 7-5 op het scorebord bracht. Na het laatste fluitsignaal vielen de spelers van F1 elkaar dolgelukkig in de armen, onder luid applaus van de fanatieke aanhang op de tribune. Na de felicitaties van de voorzitter werden de blinkende medailles omgehangen bij de kampioenen, ze waren er stil van geworden! In de kantine werd het feest voortgezet met een heerlijke slagroomtaart. Ook voor de andere kinderen was er nog wat te smikkelen. Wat een mooi feest!

De kinderen van F1 mogen nu de wei in om straks hun titel te verdedigen. Janne en Jochem, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! THOR bedankt voor de taart en de medailles.

Stroopwafelactie
vr mei 17