23 Maart, THOR 1, gesponsord door ‘Het Wapen van Harmelen’ en Vlug en Vaardig gaan deze zaterdag vol in de strijd om de tweede plek in de standen. De uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig 1 was een krappe overwinning voor de Amsterdammers en dit keer is THOR klaar voor revanche!
THOR start dan ook sterk met twee vlugge doelpunten van Matthias Kuiken. Na 10 minuten spelen heeft THOR laten zien dat ze op het veld staan om de punten thuis te houden met een stand van 3 - 1. Echter, de Amsterdammers laat al snel zien waarom zij vinden dat ze een tweede plaats verdienen en komen op twee punten voorsprong voor een stand van 4 – 5 in de 17e minuut. Ondanks vele goede aanvallen van THOR weten ze deze niet om te zetten in punten, waardoor Vlug en Vaardig de kans krijgt om uit te lopen. De stand bij rust is 4 – 7.
Frustratie was zichtbaar bij een aantal THOR spelers en het is duidelijk wat er moet gebeuren: de bal moet IN de korf, niet erop. Dat is dan ook het bericht wat de spelers van THOR meekrijgen in de rust. Hoewel deze opdracht simpel genoeg is, lijkt het voor THOR toch een probleem te worden. Ook in de tweede helft worden er goede aanvallen gedraaid, maar worden er weinig doelpunten gescoord. Ondertussen loopt het bij Vlug en Vaardig een stuk soepeler en creëren zij een ruime voorsprong van 5 – 12. De laatste 20 minuten weet THOR nog enigszins terug te komen en laten zij zien dat ze niet vergeten zijn hoe ze moeten korfballen. De voorsprong voor de Amsterdammers was echter al te groot en de scheidsrechter fluit voor het eind van de wedstrijd met een stand van 11 – 17.
Komende zaterdag (30 Maart) speelt THOR 1 om 14:10 een uitwedstrijd tegen Amsterdam 1, in de hoop toch wat punten te kunnen pakken van een Amsterdamse vereniging!
Doelpunten: Matthias (5), Damian (2), Dylan (1), Lars (1), Sylvana (1), Damaris (1).

Stroopwafelactie
vr mei 17