Wat een bijzondere tijd. Juist op dit soort momenten zou ik het liefst alle THOR-leden eens goed in de ogen kijken om te kunnen zien hoe het met iedereen gaat. Een lekker lange dag langs de lijn, zien met hoeveel enthousiasme er wordt gespeeld, wordt begeleid, wordt gefloten (al hoewel dat nog wel wat enthousiaster kan soms…) In plaats daarvan is er juist afstand en stilte gekomen en dat in een periode dat er juist veel te doen zou moeten zijn in en om ons eigen clubhuis aan de Bijleveld.

Gelukkig voor onze jeugd kondigde premier Rutte enige verlichting aan, kinderen tot 12 jaar mogen weer gaan sporten en van 12 t/m 18 ook als dat op 1,5 meter kan. Zowel de Korfbalbond als de gemeente zullen ons nog adviezen en richtlijnen geven hoe hier mee om te gaan, maar het is fijn te weten dat er door sommigen in ieder geval weer bij THOR kan worden gesport. Jullie horen daar snel meer over. Ook als we meer weten over het THOR-kamp, andere activiteiten (waar we ons nu over beraden) en de seizoensafsluiting zullen we jullie informeren.

Tegelijk blijven we bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, als we hopelijk allemaal weer op de velden staan. Het is een lastige voorbereiding die nu toch anders moet worden ingevuld. Ook hier ontkomen we niet aan thuis werken en vragen we flexibiliteit. De seizoensindeling voor volgend seizoen is lastig, met ingewikkelde keuzes bij de A en senioren vanwege de ongelijke verdeling tussen dames en heren.
Maar ook bij de jeugd vanwege de regels die bepalen tot welke leeftijd je in welk team mag spelen (zie onder). We proberen spelers en ouders zoveel mogelijk te betrekken, maar ook hier zit Corona ons een beetje in de weg. Het zijn lastige tijden voor iedereen en daar ontkomt een korfbalclub ook niet aan.

Ook financieel worden we geraakt, net als zoveel mensen en organisaties. Als bestuur kijken we hoe we dit kunnen oplossen. Mogelijk is er wel wat verlichting, doordat we mogelijk een beroep op verschillende regelingen kunnen doen. Het is echter niet altijd even helder of we hier ook voor in aanmerking komen. Gelukkig krijgen we er niet veel vragen over maar dan toch maar gezegd dat het niet mogelijk is de contributie te verlagen. Als vereniging zullen we de lasten gezamenlijk moeten dragen. Dit geldt niet alleen voor THOR. We weten dat we op jullie begrip kunnen rekenen. Want dat is THOR, met elkaar, voor elkaar, juist nu tonen we dat we een sterke vereniging zijn met een goede teamgeest.

Let op elkaar, tot snel

Jullie voorzitter,

John

KNKV-regels