Korfbal is een gemengde teamsport, dat weten we allemaal! Echter is het wel zo dat wij een overschot hebben aan speelsters. Hierdoor zijn sommige teams samengesteld met zes of meer vrouwen/dames. We willen graag iedereen de kans geven om te kunnen korfballen. Daarom roepen wij op om met urgentie op zoek te gaan naar vrienden van het mannelijke soort, familieleden, gestopte oud-leden of spelers die momenteel in de midweekteams spelen, maar het ook prima zou vinden om ingeschreven te worden bij een leuk team dat speelt op de zaterdagen! Interesse? Je kunt je richten tot onze technische commissie (tc@kvthor.nl

Starters en herintreders gezocht

Heb je wel eens nagedacht hoe het is om te korfballen? Ben je benieuwd hoe het is om in plaats van langs de lijn, ín het veld te staan? Of wellicht heb je jarenlang korfbal gespeeld, maar begint het te kriebelen om na een (jarenlange) korfbalstop toch de bal weer op te pakken? Je bent van harte welkom om eens mee te trainen op woensdag om 20.15 uur. Het is fijn dat we weten als je komt, laat dit even weten aan Arja (tc@kvthor.nl).

Martin, de vader van Joran uit de C1, is begonnen met korfballen nadat zijn zoon lid was geworden van THOR. Hij had zelf geen korfbalervaring. Inmiddels korfbalt hij anderhalf jaar bij THOR en speelt hij mee in 2 teams: het tweede en het midweek team.

“Tijdens korfbal wedstrijden van mijn zoon, zag ik dat korfbal een mooie teamsport is. Waar voetbal nog ruw kan zijn, is korfbal dat niet. Terwijl ik aan de kant zat te kijken, begon het te kriebelen bij me. Ik dacht dit is leuk, dat kan ik vast ook wel. De eerste training vond ik echt super spannend, want ik kwam toch als buitenstaander binnen, omdat ik niet bekend was met de sport (zoals velen dat waren van hun jonge kinderjaren). Echter was mijn spanning onterecht, de mensen waar ik mee trainde waren erg vriendelijk en gaven met een warm welkom. Door de support die ik krijg van alle leden (tijdens de trainingen, of tijdens de wedstrijden) heb ik het idee dat ik langzaam steeds beter wordt in de sport. Ik merk ook dat ik nu af en toe ook weet te scoren in een wedstrijd, wat een enorme gave adrenaline boost is.”, aldus Martin.

Bootcampsessie
za juni 06 @11:00 - 14:00