Home kv Thor

Sponsorkliks

Op zaterdag 12 december hadden alle jeugdteams tot en met de A1 een korfbalclinic. Een ervaren korfballer (topcoach Lion van Klooster) samen met twee ervaren assistenten (Resy Weijts en Fabienne van Erk, speelsters Fortuna A1 en Oranje U19), kwamen een korfbalclinic geven. We begonnen de clinic met oefeningen met de bal om onze vaardigheden te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is: de bal via de muur spelen naar een teamgenoot, die hem vervolgens weer terug speelde. Ook moesten we in tweetallen scoren op elke korf. Dat was grappig, want we speelden op korven met een andere hoogte. 

We hebben een nieuwe manier van een partijtje geleerd. Op deze manier had je niet dat de ene kant aanval was en de andere verdediging. Maar je had als de ene kant aanval was, was de andere kant dat ook. Deze manier hebben we ook gespeeld met de twee ervaren assistenten, waarbij we met tien spelers tegen twee assistenten hebben gespeeld. De ervaren assistenten zouden winnen als ze een keer scoorden en de spelers als ze twee keer scoorden. De assistenten wonnen uiteindelijk. 

Ik vond het een erg leuke korfbalclinic, omdat we nieuwe vaardigheden geleerd hebben die we in wedstrijden weer kunnen toepassen.

Joran (B1)

Klik op een afbeelding voor een vergroting

 
 

Uitslagen

KVA A2 - THOR A1 7 - 15
Woudenberg D2 - THOR D1 3 - 5
THOR D2 - Fiducia D4 3 - 10
THOR E1 - Nova E2 0 - 6
THOR F1 - Swift (A) F1 8 - 2

realisatie: oscreative webdesign