Beste THOR leden,

Vlak voordat jullie een hopelijk mooie Kerst en Oud en Nieuw gaan vieren een nieuwe Nieuwsbrief. Hierin lezen jullie activiteiten voor jong en oud en over weer een stap om onze kantine mooier en toekomst vaster te maken.

Gelukkig spelen we sinds een paar weken in een warme zaal. Alleen dat warme gaat niet vanzelf en niet zonder stijgende kosten. De gemeente Woerden heeft aangegeven dat de zaalhuur eigenlijk met 14,5 % willen verhogen.. Maar dat het gezien de omstandigheden de 8% pas over een jaar doorvoert, met daar dan bij de inflatie van 2023.

Ofwel, ik moet het helaas weer over geld hebben. Met de BSO hebben we afgesproken dat ze in de koudste weken niet in onze kantine zitten, dat scheelt weer een beetje.

En verder roep ik iedereen op creatief te zijn in manieren waarop je THOR financieel kunt steunen! Zijn je opa en oma of ouders al lid van de Club van 50? Welke sponsoractie kunnen jullie als team verzinnen? Welk team laat zich een dagje inhuren in de horeca of elders en schenkt THOR die inkomsten?

Welke veel betere ideeën hebben jullie? We horen graag wat jullie verzinnen onder de kerstboom.


Groeten,
John, Marien, Corinda, Simone en Arja

Nieuwe vloer

Op 9 januari 2023 zal de aannemer starten met het leggen van de nieuwe vloer in de kantine. Voordat de nieuwe vloer gelegd kan worden, moet de oude eruit gehaald worden. Kun je een beetje slopen, hakken of puin afvoeren dan nodigen we je van harte uit. Op zaterdag 24 december starten we om 8.30 uur. Mocht je gereedschap hebben wat we goed kunnen gebruiken, dan horen we het ook graag!

ALV en Pubquiz

De 2e Algemene Ledenvergadering van 2022 komt er weer aan en bij deze willen we een ieder dan ook van harte uitnodigen. Vrijdag 3 februari om 20:00 uur starten we in de THOR-kantine. Financiële stukken en de agenda volgen op een later moment.

Na de ALV is er een Pubquiz! De uitnodiging hiervoor volgt.

Grote Club Actie

De Grote Club Actie heeft dit jaar een bedrag van €993,00 opgeleverd. Hier zijn we natuurlijk super blij mee. Chapeau voor de verkopers. Het verkopen werd beloond. Bijna alle jeugdleden hebben hun zakje met geld inmiddels ontvangen. Doe er iets leuks mee.

Team van de week

Bij iedere thuiswedstrijd van THOR 1 in de zaal is er een team van de week. Dit team wordt in het zonnetje gezet! De gaan op de foto met THOR 1, mogen samen met de spelers oplopen voor de wedstrijd en worden voorgesteld aan het publiek. Ook mogen zij op de korf schieten tijdens de rust van de wedstrijd en ontvangen zij een oorkonde. THOR F1 was 3 december team van de week en THOR E3 17 december. De planning voor de andere teams is als volgt:

Zaterdag 21 januari 18.45: THOR E2
Zaterdag 4 februari 17.40: THOR E1
Zaterdag 18 februari 11.00: THOR D1
Zaterdag 1 april 18.50: alle jeugdteams die kampioen zijn geworden.


Onderste rij vlnr: Mateo, Fynn, Laurens, Thom, Art

Beste Leden van Club THOR,

Mijn naam is Art Kooijman en samen met mijn teamgenootjes van de F1 waren wij op zaterdag 3 december het team van de week.

Wij vonden het erg cool om het team van de week te zijn. De oorkonde met handtekeningen van het eerste team en de medailles vonden we leuk om te krijgen.

Ook het op de foto gaan met het eerste was super cool en niet te vergeten het samen opkomen op het veld.
Hoewel ik niet helemaal begrepen had dat ik bij mijn speler van het eerste moest blijven tijdens het oplopen ;-).

Het leukste van team van de week zijn was om samen met mijn teamgenootjes te zijn en lekker te spelen.

Kortom, team van de week zijn is cool!

De Vriendelijke groetjes,
Art Kooijman en team F1

Koningsspelen vrijdag 21 april

Ieder jaar organiseert Beweegteam Woerden/Harmelen voor de basisschool kinderen de koningsspelen. Vorig jaar heeft Thor hieraan mee gedaan. Dit was een groot succes, veel kinderen hebben kennis kunnen maken met korfbal. Ook dit jaar wil Thor weer meedoen aan de koningsspelen. Op vrijdag 21 april van 8.30-14.00 uur zullen er kinderen vanuit de verschillende basisscholen naar het Thor-veld komen om te korfballen. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om hierbij te ondersteunen. Dit mogen zowel spelers als ouders zijn. Ben je in de gelegenheid om te komen helpen, meld je dan bij Arja 0645093915.

Koningsdag 27 april

Ieder jaar organiseert de Oranjevereniging in Harmelen op koningsdag de Koningsspelen. Hierbij maken kinderen met hun ouders een rondje door het dorp om allerlei spelletjes te doen. De Oranjevereniging heeft aangeboden dat THOR een kraampje in de praatkuil naast de kerk mag beheren voor de verkoop van koffie en thee. Dit is een mooie gelegenheid om geld te verdienen voor THOR, wat dit jaar extra welkom is. Nu zijn wij op zoek naar mensen die achter deze kraam willen staan, dit kunnen zowel leden als ouders/supporters zijn. Heb je 27 april in de ochtend tijd in je agenda, geef het door aan het bestuur.

THORkamp!

Beste jeugdleden en ouders!
Ook dit seizoen gaan wij weer op THOR kamp naar een echt kamphuis. Traditiegetrouw in de eerste week van de zomervakantie, maandag 10 juli t/m vrijdag 14 juli 2023. De kosten van het kamp zijn nog niet bekend, maar zullen hoger liggen dan de vorige keer i.v.m. energietoeslagen die bij accommodaties gevraagd worden. Mocht je vragen hebben kun je mailen naar thorkampharmelen@gmail.com of appen naar Arja (06 45 09 39 15) of Demi (06 19 34 22 93).

Wil je zeker mee, laat dit dan vast weten, dan reserveren we vast een plekje voor je.

Groetjes van de kampcommissie!

Jeugdactiviteit: Bowlen

Vrijdag 9 december stonden om 18:30 bijna 30 kinderen klaar om een avondje te bowlen onder leiding van de jeugdcommissie. Raadsels en moppen over bowlen werden met elkaar gedeeld en toen iedereen er was, zijn we met zijn allen vertrokken naar Nieuwegein.

Met zijn allen hadden we 5 banen gevuld en gingen de kinderen de strijd tegen elkaar aan om zoveel mogelijk kegels om te rollen. Na een paar warming-up rondes waren de armen en benen warm en vlogen de spares en strikes om de oren. Voor een paar kinderen was het de eerste keer bowlen en zo te zien/horen waren zij fan.
Na een uur bowlen was het tijd voor wat lekkers te eten/drinken en werden de kinderen weer opgehaald. Het bowlen was zeker voor herhaling vatbaar.

Op naar de volgende activiteit, deze wordt begin volgend jaar bekend gemaakt!

Korfbal voor recreanten

Wanneer ik op een zaterdag bij de verschillende korfbalwedstrijden aan het kijken ben, vraag ik regelmatig aan ouders of het hen niet ook leuk lijkt om te gaan korfballen. Het antwoord dat ik vaak krijg is: “Ik heb het nog nooit gedaan” of “Ik wil niet iedere zaterdag die verplichting”.

Nu zijn we tot het idee gekomen om een recreantenteam op te starten dat een keer per week traint, maar niet wekelijks een wedstrijd speelt op zaterdag. Speciaal ingericht voor volwassenen die nog nooit hebben gekorfbald of voor wie het alweer een hele tijd geleden is. Lekker een uurtje sporten/korfballen op je eigen niveau en daarna wanneer je dat gezellig vind met elkaar en drankje doen in de kantine. Naast dat je zelf lekker in beweging bent, leer je ook het spelletje korfbal kennen en kun je op zaterdag extra goed aanmoedigen langs de lijn!

De planning is om het recreantenteam vanaf half april te gaan starten op woensdagavond, tijd is nog vrij te bepalen. Lijkt het je leuk om op deze manier kennis te maken/bezig te zijn met korfbal? Stuur een berichtje naar Arja 0645093915.

Ook zijn we op zoek naar iemand die het leuk vind om deze groep te begeleiden. Mocht je dit willen doen, dan hoor ik het graag.