Het Echte Broodje aap, Broodje NL, Molensteenbreekbrood, en sinds kort het Nijntje broodje ter ere van de 70e verjaardag van Nijntje. Ze worden allemaal gebakken bij Carl Siegert, bakkers sinds 1891.
Dinsdag 18 februari organiseerde de Club van 50 een rondleiding bij Bakkerij Carl Siegert aan de Techniekweg. Een bescheiden groep leden maakte daar gebruik van. Carl ontving ons in de koffiekamer die tevens een bescheiden museum is. De rondleiding begon bij de stamboom van de familie Siegert, een familie van bakkers en molenaars. Korenmolen 't Lam in Woudsend was tot 1959 in bezit van de molenaarstak van de familie Siegert en is nog steeds een van de leveranciers.
De overgrootvader van Carl begon in 1891 een bakkerij aan de Kalverstraat in Harmelen. Deze ging over van vader op zoon, tot de jongste Carl, Carl Ernst Hugo IV, besloot het heel anders te gaan doen. De bakkerij werd verkocht aan bakker Verkerk en Carl jr. ging zijn eigen droom achterna en ging bakken voor de horeca. Dat bleek een gouden greep. Dankzij vakmanschap, kwaliteit en innovatie heeft Carl Siegert inmiddels al jarenlang een indrukwekkende klantenkring. Zijn producten zijn overal te vinden: of het nu in hotels, restaurants of zelfs tijdens een vliegreis met KLM is.
Het bedrijf is ondergebracht in drie grote bedrijfshallen, die Carl ons liet zien tijdens de rondleiding. We kregen een kijkje in het volledige productieproces, van de grote beslagkommen tot de rijskasten, de lopende banden, ovens en koelcellen, en uiteindelijk de verpakkingsafdeling. In de loop der jaren is dit proces steeds verder geoptimaliseerd en verduurzamed. Zo worden er zelfontwikkelde 3D-geprinte onderdelen en geavanceerde robotica ingezet. Toch blijft, ondanks al deze innovaties, de expertise van de ambachtelijke bakker de onmiskenbare basis van het succes.
Ben je benieuwd en wil je een kijkje nemen bij Carl Siegert klik dan hier en bekijk de bedrijfsfilm.