Van de voorzitter

Er zullen weinig voorzitters zijn gestart met een positieve vibe zoals ik die mocht meemaken in december! De oliebollenactie was een daverend succes en dat is natuurlijk belangrijk,
maar waar ik vooral van heb genoten is de verbondenheid en inzet van zoveel mensen: spelende leden, niet spelende leden, jeugdleden, ouders van jeugdleden en een aantal heel
betrokken ondernemers. Ik mocht zelf bij de kraam staan en daar kregen we veel positieve reacties van de Harmelaren, die graag onze club willen helpen. Zo’n succes in het eerste jaar, daar durfde ik niet van te dromen. De oliebollencommissie heeft de lat meteen hoog gelegd voor 2024. Hou 30 en 31 december 2024 alvast (deels) vrij. De flyers zullen worden verspreid vanaf 1 week voor de Kerstdagen.

Dit succes kwam vlak na een ruime verdubbeling van de opbrengst van de Grote Clubactie. Hier gaan de complimenten naar onze jeugdleden die de blaren op hun voeten hebben gelopen en op hun tong hebben gepraat om zoveel mogelijk loten te verkopen. Zij kunnen daar een zakcentje mee verdienen, maar inmiddels zijn zij ook officieel bedankt voor hun
inzet met een pannenkoekenfestijn.
Zowel in de oliebollencommissie als voor de Grote Clubactie is Judith Kok een van de drijvende krachten en we hebben acties nu meer dan ooit nodig. We zijn daarom blij dat
Judith ermee akkoord is gegaan om Coördinator Acties te worden. Zij zal daarbij regelmatig leden en niet-leden benaderen om haar te helpen. We rekenen op jullie!

Sinds eind november heb ik de voorzittershamer over mogen nemen van John. Ik wil John graag bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Mooie jaren met het 80 jarig jubileum dat gelukkig gewoon gevierd kon worden. Maar ook lastige jaren met Corona en de energiecrisis. Ik heb de aanpak van John altijd erg gewaardeerd: betrokken en met humor en daarnaast bracht hij zijn ervaring mee van iemand die gewend is met verschillende belanghebbenden te overleggen. John, we hopen je nog regelmatig langs de lijn te zien.

Veel mensen kennen me wel, maar voor hen voor wie dat niet zo is: ik ben Petra Catsburg-Schroten, getrouwd met Gert-Jan en wij hebben twee zoons Kjell en Lars. Gert-Jan en ik zijn een van de vele THOR-huwelijken, compleet met po. Ik ben ooit als pupil begonnen met korfbal bij THOR - dat was een logische stap in onze familie – en inmiddels ben ik alweer 50 jaar lid. In die tijd heb ik van alles gedaan in de vereniging. De meeste ouders zullen mij kennen van de ledenadministratie. En nu dus voorzitter, op mijn verzoek interim-voorzitter, alhoewel ik het woordje “interim” zelf eigenlijk al vergeten ben. Als je meer wilt weten, schiet me dan vooral een keer aan.

We staan weer aan het begin van een nieuw jaar en ik wens iedereen een gezond en sportief 2024 toe.

Petra

Kind-ouder training

Op woensdag 28 februari organiseren we bij THOR een kind-ouder training! Hierbij krijgen ouders 20 minuten korfbaltraining van hun kind (onder begeleiding van de eigen trainers). Heb je meerdere kinderen op korfbal? Geen probleem, dan krijg je meerdere keren training! Of, als ze tegelijk trainen, dan kun je ook een opa, oma, oom of tante vragen om te komen.

De training is tijdens de trainingtijd van je eigen kind. Korfbalervaring is niet vereist, iedereen kan meedoen!

Zet 28 februari vast in je agenda. Verdere informatie volgt.

Oliebollenactie

Zoals Petra al aangaf was de oliebollenactie een groot succes! Met elkaar hebben we rond de 4800 oliebollen gebakken en verkocht. Een enorme prestatie! Aan alle leden en ouders die hebben geholpen: enorm bedankt! Ook dank aan Tjokko, Carl Siegert en de familie Kok voor het gebruik van de verkoop-, beslag- en baklocatie.

Nu is iedereen natuurlijk enorm benieuwd wat de opbrengst van de actie is. Vanwege verhoogde kosten, zoals zaalhuur en energiekosten, maar ook stijgende kosten van de KNKV heeft THOR meer inkomsten nodig, dan we verkrijgen uit de contributies en de huidige sponsoren. De inkomsten vanuit de huur van BSO Kind&Co gaan helaas ook veranderen, vanwege een verandering in huurafspraken. Daarom is het extra fijn dat de oliebollenactie een succes was, en komende jaren een succes wordt.

Na de oliebollenactie hebben we alle vrijwilligers gevraagd om evaluatiepunten. Naast de positieve punten zijn er ook veel punten naar voren gekomen die we in 2024 anders willen doen. Naast aanpassingen rondom het beslag maken, de zakken en het bakken, kwam ook duidelijk naar voren dat er vanuit het dorp behoefte is aan appelbeignets. In de oliebollencommissie gaan we uitzoeken hoe we dit mogelijk kunnen maken.
O, en voor de insiders: we gaan in 2024 zelf geen oliebollen zonder krenten bakken, Maar, omdat we wel appelbeignets willen bakken en meer oliebollen met krenten, hebben we volgend jaar meer hulp nodig! We hopen op inzet van nog meer ouders!

Eindelijk dan toch de eindafrekening! Vanwege het succes van de actie hebben we in 1x de kosten van de oliebollenbakpannen kunnen afschrijven (á € 1.750,00). Wanneer we deze
kosten en de kosten van inkoop en overige kosten van de inkomsten aftrekken, dan hebben we € 1.564,33 winst gemaakt! Voor een eerste jaar, met alle lessen die we hebben geleerd, een enorm mooi bedrag!

Zaalfinale

Wie gaat er zaterdag 13 april mee naar de zaalfinale?

Ieder jaar vindt in Rotterdam Ahoy de zaalfinales plaats van de top van Nederland. Zij spelen nu ook een competitie. Na de competitie volgt met de top 4 kruisfinales. De twee winnaars treffen elkaar dan in sportpaleis Ahoy. Naast de finale vindt er ook entertainment plaats. Op het plein liggen allerlei korfbalspellen en in de zaal is er tijdens de wedstrijden door ook entertainment. Ook de landelijke finale van de A junioren vindt die middag plaats.

Wil je mee? Dan kan dit voor €17.50 p.p.

Dit is een actie vanuit de KNKV en geldt voor kaarten voor de 2e ring. Iedereen mag mee, leden, maar ook ouders en chauffeurs. Er geldt 1 spelregel: zit je in de D1 of lager dan graag wel een begeleider mee (18+)

Opgeven kan via jud.kok@gmail.com en kan tot 30 januari. Geef je naam, 06 nummer (ivm tikkie) en of je kan rijden even door. Deze zaterdag vinden er geen (oefen)wedstrijden plaats. Het vertrek naar Rotterdam is om 13.30 uur bij de OpenPoort. Rond 18.30 uur zijn we weer terug in Harmelen.

Als er vragen zijn, dan hoor ik het graag.

Groetjes Judith
jud.kok@gmail.com

Wil je een keer een wedstrijd zien? Op www.eyecons.nl kan je (sport) wedstrijden live bekijken.

Pannenkoekenfeest

Het was weer een leuke avond bij THOR! Dankzij de mega-verkoop van loten tijdens de Grote Clubactie hadden de leden zoveel loten verkocht dat de jeugdcommissie niet anders kon dan een leuke activiteit organiseren als bedankje.

De jeugdcommissie, met een brein vol leuke ideeën, besloot om een pannenkoekenavond te combineren met een filmavond. Rond de 30 THOR-leden meldden zich aan, dus dat beloofde een leuke avond te worden. De ware keukenkoninginnen van de jeugdcommissie begonnen op vrijdagmiddag met het bakken van niet minder dan 100 pannenkoeken. De benodigde stroop en poedersuiker werden ingeslagen, vlaggetjes werden opgehangen en het feest kon beginnen.

Om 17:45 druppelden de kinderen binnen en om 18:00 zaten zij allemaal klaar, lepels en vorken in de aanslag, om de eerste pannenkoek te versieren als ware culinaire kunstenaars en op te smullen. Nadat alle kids waren bijgepraat en de eerste pannenkoek in de buik zat, kon ook de film beginnen, namelijk “Minions: hoe Gru super schurk werd”. Niet alleen de
kinderen maar ook de jeugdcommissie zat op het puntje van hun stoelen. Tijdens de film werden de kinderen regelmatig voorzien van een nieuwe pannenkoek totdat ze heerlijk vol zaten. In de pauze was het tijd voor een onverwachte wending: een ‘aluminiumfolie balletjes gooien competitie’. Het werd een gooi festijn waarbij de creativiteit en precisie van de
deelnemers werd getest. Na de fanatieke en humoristische pauze kon de film weer hervat worden.

De avond werd afgesloten met een traditionele en knallende Just Dance-sessie. Dansende voeten, lachende gezichten en natuurlijk volle buiken. Het was weer een avond vol plezier. Op naar de volgende!