Van de voorzitter

Ik schrijf dit voorwoord voor een zomer-nieuwsbrief, maar zo voelt het niet. Afgelopen week deed meer denken aan de herfst dan aan de zomer. Gelukkig viel het weer op de eerste zaterdagen in juni mee en was het in ieder geval droog met een zonnetje erbij. Wel een straffe wind en bij een sport als korfbal kan de wind een lastige tegenstander zijn.
Maar onze teams sloegen zich daar dapper doorheen en we mochten de afgelopen twee weken veel kampioenen huldigen: senioren 1 en 2, de A1 en álle E- en F-teams. Alle spelers, trainers, coaches en ouders die daarbij hielpen: van harte gefeliciteerd!
In de poule van de D1 was het heel spannend en vochten drie van de vier teams voor het kampioenschap. Helaas greep ons team er net naast.
In de poule van de C1 was Viko opnieuw de beste. THOR C1 deed netjes mee in de middenmoot. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wie er in de poule van de C2 met de eerste prijs naar huis gaat. Zaterdag 15 juni speelt Argus C1 hun laatste wedstrijd tegen de onderste in de poule. Als Argus wint zijn zij kampioen; als ze gelijk spelen dan delen Argus en THOR samen de 1e plek. Als Argus verliest is THOR C2 kampioen. We wachten met spanning af.

De zaterdagen in juni stonden ook in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er zijn gesprekken geweest met de senioren en junioren en met de ouders van onze jeugdleden. Goede gesprekken waarin we hebben gekeken hoe we samen onze core business – om maar eens een leuke management term te gebruiken – kunnen blijven bemensen. Het trainen, coachen en fluiten wordt steeds vaker door steeds minder schouders gedragen.
We hebben besproken hoe we dit samen kunnen oplossen: door bereid te zijn elkaar daarbij te helpen, door bereid zijn in te vallen als iemand niet kan, door de hulp van ouders tijdens de trainingen waardoor zij als vanzelf meer kennis opdoen over de techniek en tactiek van korfbal. Op die manier wordt het ook makkelijker voor ouders om de coaching over te nemen.
De TC en het bestuur gaan samen zorgen voor ondersteunend materiaal: een kennisbank met hulpmiddelen voor trainers, coaches en ouders. Een plek waar je kunt vinden hoe het leerproces verloopt van jongste jeugd naar senioren, waar je (links naar) trainingsmateriaal kunt vinden en de aandachtspunten en spelregels per leeftijdscategorie.

Gelukkig hebben we heel veel betrokken ouders: ouders die de coaching overnemen als het wedstrijdprogramma daarom vraagt, ouders die leuke activiteiten willen (mee)organiseren, ouders die kantinediensten draaien en zaterdag sprak een ouder me aan met de vraag welke mogelijkheden er zijn voor haar bedrijf om THOR te sponsoren.

Dan breekt nu bijna de zomerperiode aan en dan is het natuurlijk tijd voor… het THOR jeugdkamp. In de eerste zomervakantieweek vertrekt een grote groep kinderen en begeleiders naar Deventer. Ik heb al veel kinderen erover horen praten. Ze hebben er veel zin in. Het zal ongetwijfeld weer een geweldige week worden!

Ik wens iedereen een fijne zomer toe!

Petra

Septembermarkt

Vorig jaar was de kraam tijdens de septembermarkt een groot succes! Ook dit jaar willen we een enveloppenloterij houden. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers om te kraam te bemannen. Net als vorig jaar zijn we op zoek naar prijsjes. Heb je nog een leuk item in de kast staan dat je niet gebruikt? Breng het naar THOR, dan maken we er een leuke prijs van voor de loterij.

Vorig jaar is Arja langs veel winkels in Harmelen geweest om te vragen of zij een prijs willen sponsoren. Dit was erg leuk, maar ook veel werk. Mocht er iemand zijn die haar daar dit jaar bij wil helpen, laat het Arja weten (0645093915)

Steigerhout gezocht

Om onze kantine een THOR-tintje te geven, willen we iets moois maken voor aan de muur. Hiervoor zijn we op zoek naar steigerhout. Heb je nog wat steigerhout liggen dat THOR mag hebben? Meld je bij Corinda of Arja.

Contributieverhoging

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van oktober 2023 hebben we met elkaar afgesproken om de contributie 10% te verhogen. Deze verhoging zou omlaag gaan als de sponsoracties van THOR meer dan € 2000,00 euro op zouden leveren. Het goed nieuws: daar zijn we ruim overheen gegaan! De contributieverhoging voor het seizoen 2024/2025 wordt daarmee 5%.
Wil je meepraten/meedenken over de financiën, de begroting en eventuele contributieverhogingen, kom dan naar de ALV. Deze zal in het najaar van 2024 plaatsvinden.

Acties

Omdat wij het niet wenselijk vinden om de contributie te blijven verhogen willen we meer inzetten op acties om geld voor THOR te verdienen.

  • Club van 50 De club van 50 zet zich in voor de jeugd. Wanneer je lid bent van de club van 50 draag je ieder jaar 50 euro bij aan de club. De kas van de club van 50 wordt beheerd door Gertjan en Jaap. Wanneer THOR een jeugdactiviteit wil organiseren, draagt de club van 50 in overleg hieraan bij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra uitje tijdens kamp, maar ook een clinic voor de jeugd ligt binnen de mogelijkheden. Daarnaast sponsort de club van 50 de trainingspakken en wedstrijdshirts voor de jeugd, hierdoor ziet ieder team er goed verzorgd uit.
    Om de Club van 50 te promoten en te laten groeien, hebben we een actie bedacht. Ieder lid dat een lid voor de Club van 50 werft, verdient 5 euro! Inschrijfformulieren voor de Club van 50 kun je opvragen bij Gert-Jan Catsburg, Jaap van Veen of Arja.
  • Sponsorkliks Je kunt THOR sponsoren door je online aankopen te doen via Sponsorkliks. Ga naar: SponsorKliks | Gratis sponsoren! Vul KV THOR in, en doe je aankopen via de webshop. Dit kost jou niets, maar levert wel een percentage op voor THOR!
  • Rabobank Clubsupport Ieder najaar houdt de Rabobank een actie waarbij zij lokale sportverenigingen sponsoren. De leden van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete vereniging. Hoe meer stemmen hoe hoger de financiële bijdrage vanuit de Rabobank. Dit jaar doet THOR voor het eerst mee. Zit je bij de Rabobank? Houd dan de informatie die je krijgt vanuit de bank in de gaten!
  • Vriendenloterij THOR wil mee gaan doen met de Vriendenloterij. Wanneer je een lot hebt bij de vriendenloterij, dan gaat 40% van het bedrag dat je per lot betaalt, naar een goed doel dat je zelf kunt kiezen; ^de rest gaat naar de overige goede doelen. THOR heeft zich aangemeld om een van deze goede doelen te worden. Mocht je een lot hebben bij de Vriendenloterij, dan kun je straks kosteloos en eenvoudig je goede doel aanpassen.
  • Sponsoring Een inkomstenbron waar we mogelijk meer uit kunnen halen is sponsoring. Petra is de sponsorzaken aan het actualiseren. We zijn nu op zoek naar mensen die het leuk vinden om bedrijven te benaderen voor sponsoring en/of dit administratief af te handelen. Ben of ken je iemand die zou willen sponsoren, maar wil je zelf niet in de commissie, dan is jouw input ook van harte welkom! Denk bijvoorbeeld aan een bordsponsor, shirtsponsor, hoofdsponsor of een sponsor in materialen.
  • Oliebollenactie Vorig jaar was het een groot succes, daarom gaan we ook dit jaar oliebollen bakken en verkopen voor THOR. We gaan dit jaar bakken op 30 en 31 december. Net als vorig jaar wordt dit een hele organisatie. De leden zullen worden ingedeeld om mee te helpen en we hopen dat veel ouders ook tijd vrijmaken om een handje te helpen.
    We hebben veel waardevolle punten meegenomen uit de evaluatie van vorig jaar. Bijvoorbeeld welke zakken we het beste kunnen gebruiken, hoe we het beslag maken het beste kunnen plannen, hoeveel mensen je op welke plek nodig hebt, de organisatie van het verkooppunt en de voorverkoop etc etc.