Save the date: 24 juni 2023 schoolkorfbal en seizoensafsluiting

24 juni belooft een leuke en gezellige korfbaldag te worden. Reserveer deze dag vast in je agenda!
In de ochtend zal er een schoolkorfbaltoernooi plaats vinden, georganiseerd door THOR 1. Voor het schoolkorfbal hebben we vrijwilligers nodig voor onder andere teambegeleiding, scheidsrechters, kantinediensten. Ook hulp van ouders is hierbij van harte welkom!
In de middag volgt de seizoensafsluiting. Het programma is nog niet bekend. Heb je leuke ideeën, geef ze door aan de evenementencommissie!

Vacatures bij THOR

Helaas heeft onze voorzitter John aangegeven te willen stoppen, nadat hij 5,5 jaar de THOR-kar heeft getrokken. Tijdens de ledenvergadering hebben we een oproep gedaan voor een nieuwe voorzitter. Helaas nog zonder positief resultaat. Mocht je interesse hebben en meer willen weten? Neem dan contact op met John of een van de andere bestuursleden.

Ook zijn we op zoek naar versterking voor de technische commissie (TC). Lijkt het je leuk om mee te denken over teamindelingen, trainings- en wedstrijdtijden en scheidsrechters? Of vind je het leuk om trainers te begeleiden bij het geven van trainingen aan de jeugd? Neem dan contact op met Arja of Harry.

Kantinediensten

Net als afgelopen veldseizoen zijn we weer op zoek naar leden en ouders die willen helpen met kantinediensten. Wanneer de wedstrijdplanning bekend is, zal de kantinecommissie een lijst rondsturen waarop je je kunt intekenen op een kantinedienst. Mochten er diensten open blijven, dan deelt de kantinedienst daar mensen op in.

Trainingstijden Veld

Vanaf maandag 3 en woensdag 5 april starten de trainingen weer op het veld. De trainingstijden zijn als volgt:

Maandag
18.45 - 19.45 uur - A1 en C1
20.00 - 21.30 uur - THOR 1
Woensdag
17.45 - 18.45 uur - D1, E1, E2, E3, F1
19.00 - 20.00 uur - C1, A1
20.15 - 21.45 uur - THOR 1 en 2

In de meivakantie is er geen trainen. Mocht je toch willen trainen, vraag dan naar de mogelijkheden bij je trainer.

Oefenwedstrijden Veld

8 april
10.00 uur - THOR E3 - Fortissimo E2 in Harmelen
10.00 uur - THOR E2 - Fortissimo E3 in Harmelen
13.00 uur - THOR 2 - Hebbes 2 in Harmelen

15 april
13.00 uur - ASVD 4 - THOR 1 in Dronten
14.30 uur - MIA 7 - THOR 2 in Amersfoort
12.30 uur - MIA A3 - THOR A1 in Amersfoort
11.00 uur - RDZ C2 - THOR C1 in Zeist
10.00 uur - RDZ D1 - THOR D1 in Zeist
10.00 uur - THOR F1 - SDO F2 in Harmelen
10.00 uur - THOR E1 - SDO E4 in Harmelen
10.00 uur - Luno E1 - THOR E3 in Linschoten

maandag 17 april
20.30 uur SGV 1- THOR 1 in Culemborg

De indeling van de scheidsrechters voor de thuis-oefenwedstrijden volgt nog!

Midweek kampioen

15 maart werd Midweek kampioen. 22 maart speelden zij hun laatste thuiswedstrijd en lieten zij zien dat zij de terechte kampioen zijn. Het was een spannende wedstrijd en met een 17-16 overwinning. Na afloop kregen zij een lekker bittergarnituurtje om het kampioenschap te vieren.

Klusdag

Om ervoor te zorgen dat de kantine en het veld er weer keurig bij liggen, organiseren we op vrijdagavond 14 april en zaterdag 15 april een klusdag bij THOR.
Wat gaan we doen: schoonmaken, verven, onkruid wieden, de scheidsrechterkleedkamer opknappen. Leden, jeugdleden, ouders, iedereen is welkom!

Op vrijdag 14 april starten we rond 19.30. Zaterdag 15 april rond 9.30. Laat even weten wanneer je komt. (Arja 0645093915)

Koningsspelen vrijdag 21 april

Ieder jaar organiseert Beweegteam Woerden/Harmelen voor de basisschool kinderen de koningsspelen. Vorig jaar heeft THOR hieraan mee gedaan. Dit was een groot succes, veel kinderen hebben kennis kunnen maken met korfbal. Ook dit jaar doet THOR weer mee aan de koningsspelen.

Op vrijdag 21 april van 8.30 - 14.00 uur zullen er kinderen vanuit de verschillende basisscholen naar het THOR-veld komen om te korfballen. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om hierbij te ondersteunen. Dit mogen zowel spelers als ouders zijn. Ben je in de gelegenheid om te komen helpen, meld je dan bij Arja 0645093915. Mocht je maar een gedeelte van de dag kunnen helpen, is dat geen probleem. Alle hulp is welkom!

Koningsdag 27 april

Ieder jaar organiseert de Oranjevereniging in Harmelen op Koningsdag de Koningsspelen. Hierbij maken kinderen met hun ouders een rondje door het dorp om allerlei spelletjes te doen.

De Oranjevereniging heeft aangeboden dat THOR een kraampje in de praatkuil naast de kerk mag beheren voor de verkoop van koffie en thee. Dit is een mooie gelegenheid om geld te verdienen voor THOR, wat dit jaar extra welkom is. Nu zijn wij op zoek naar mensen die achter deze kraam willen staan, dit kunnen zowel leden als ouders/supporters zijn. Heb je 27 april in de ochtend tijd in je agenda, meld je bij Judith Kok 0651805343

ALV en Pubquiz

Op 3 februari vond de ALV plaats. Tijdens de ALV hebben de een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Matthias en Marc zijn 25 jaar lid en Harry is zelfs 50 jaar lid!

Daarna was het tijd voor een pubquiz, georganiseerd door de evenementencommissie. Het was een erg gezellige avond, waarbij veel mensen hun hersens lieten kraken. Een ‘van wie is dit kale hoofd’-vraag en een ‘van wie is deze babyfoto’- vraag mocht niet ontbreken. De winnaar van de quiz waren Wim, Bart, Stefan en Arie (vaders van kinderen uit de E). Een extra groot compliment omdat zij bijna alle THOR - gerelateerde vragen goed hadden!

Discobingo

De jeugdcommissie organiseerde voor de jeugdleden een gezellige discobingo. Er is vaak Bingo geroepen, maar ook lekker gedanst in de disco. De jeugdcommissie zorgde voor een tafel vol met mooie prijzen.

Glow in the dark korfbal

Het Glow in the Dark korfbal was erg leuk! Alle teams korfbalden in het donker, waarbij de verlichting van de Kroon af en toe zijn eigen gang ging. Dit mocht de pret niet drukken, alleen maar blije gezichten! Hopelijk heeft
iedereen de schmink weer uit zijn kleren en achter zijn oren vandaan gekregen!

Statiegeldflessenactie

In februari zijn er veel kinderen van THOR op pad gegaan om zoveel mogelijk lege plastic statiegeld flessen te verzamelen. De kinderen die de meeste flessen verzamelden, Nora, Mette en Laurens, ontvingen een kleinigheidje. Na het inleveren van de lege flessen en de bijdrage van Sion Care bleek dat we een bedrag van bijna 250 euro hebben opgehaald. Superknap!

In het najaar herhalen we de actie, dus bewaar al je lege flessen onder je bed en lever ze in het najaar in bij THOR!